Prosty, ale niezwykle skuteczny sposób na to, aby krowy zawsze oddychały świeżym powietrzem. Zdrowsze krowy produkują więcej mleka.
Wysokość dostosowana do obory
Wykrawane otwory powietrzne umieszczone tak, aby pasowały do obory
Brak stresu cieplnego
Zła jakość powietrza, stres cieplny i obciążenie to wielkie wyzwania, przed którymi stoi wielu hodowców bydła mlecznego. Wpływa to na zdrowie i produktywność krów. Jednak przy stałym źródle świeżego powietrza nie stanowi to już problemu.
Ekonomiczny
Pojedynczy wentylator z rurą o długości do 70 metrów może zastąpić wiele istniejących wentylatorów. Efektywne wykorzystanie mocy wentylatora pozwala zaoszczędzić na kosztach energii elektrycznej.
Zoptymalizowana produkcja mleka
Kiedy krowy cierpią na stres cieplny, wpływa to na ich produktywność. Może zmniejszyć mleczność o około 10%. Stałe świeże powietrze pomaga w pełni wykorzystać potencjał krów.
System wentylacji rurą powietrzną z wentylatorem EC zamontowanym na jednym końcu z dostępem do świeżego powietrza. Wentylator pobiera świeże powietrze, a rura skutecznie rozprowadza je na dużym obszarze – do 8 800 litrów/sekundę (system nadciśnieniowy). Rura powietrzna montowana jest za pomocą przewodów przymocowanych do dachu obory. Wykrawane otwory powietrzne są umieszczane zgodnie z wymaganiami konkretnych obór.
Średnica | Ø 1,1 metra |
Długość | Niestandardowe do 70 metrów |
Otwory perforowane | Dostosowane do obory |
Materiał | Niepalny, trwały |
Prędkość powietrza | 6,4 m3/s (pełna prędkość), 4,3 m3/s (67% prędkości wentylatora) |
Pobór mocy | 3200 W (pełna prędkość), 2144 W (przy 67% prędkości wentylatora)* |
Moc wyjściowa | 400 V |
*Obniżenie wydajności wentylatora o 33% skutkuje redukcją kosztów energii elektrycznej o 59%. Oznacza to, że wentylator jest najbardziej wydajny tuż poniżej maksymalnej mocy, a jednocześnie zapewnia wysoką wydajność.
Przed: Powietrze jest nieruchome i ciepłe.Krowy cierpią z powodu stresu cieplnego i zbyt mało leżą.
Po: Świeże powietrze wydobywające się z przewodu powietrznego i wiatr z zewnątrz dociskany przez kurtynę, wydłużyły czas leżenia krowy.
Etapy realizacji
01
Rozpatrzenie wniosku
02
Identyfikacja problemów
03
Dobór sprzętu
04
Przygotowanie oferty
05
Dostawa sprzętu
06
Instalacja sprzętu
Nasi specjaliści
Natalya Slipets
- Doświadczenie w hodowli trzody chlewnej ponad 15 lat;
- Droga od praktykanta do kierownika na fermie trzody chlewnej w Danii - 96 miesięcy;
- Zaprojektowano i uruchomiono ponad 15 obiektów w WNP;
- Doświadczenie w opracowywaniu projektów technologicznych dla duńskiego producenta sprzętu do hodowli trzody chlewnej Ikadan - 5 lat
Aleksander Tereszko
- Praktyczne doświadczenie w przemysłowej hodowli świń ponad 10 lat (od głównego lekarza weterynarii STK do technologa-konsultanta);
- Staż/praktyka/zwiedzanie zaawansowanych ferm w Danii (1,5 roku), Belgia, Polska, Rosja w celu studiowania i wymiany doświadczeń zawodowych;
- Doradztwo, wsparcie techniczne - od ferm trzody chlewnej po duże gospodarstwa rolne.
Benua Goden
- Doświadczenie w hodowli świń ponad 20 lat;
- Wsparcie technologiczne ferm trzody chlewnej w Rosji, Ukrainie, Czechach, Chinach, Kanadzie i innych krajach;
- Świadczenie doradztwa i usługi audytowe dla różnych firm w kompleksach hodowli trzody chlewnej;
- Prace nad obniżeniem kosztów produkcji w fermach hodowlanych firmy "France Hybrid" (redukcja kosztów o 18,5%).
Nasi partnerzy
Chcesz uzyskać poradę?